Vertalingen:   Engels (en) | Duits (de) | Italiaans (it) | Portugees (pt) | Russisch (ru) | Spaans - Spanje (es)


Algemene opmerkingen

Apache OpenOffice 4.1.2 heeft oplossingen met betrekking tot stabiliteit, oplossingen voor problemen en verbeteringen. Alle gebruikers van Apache OpenOffice 4.1.1 of eerder worden geadviseerd om te upgraden. U kunt Apache OpenOffice 4.1.2 hier downloaden.

Bekijk deze Release Notes om te zien wat nieuw is in deze versie als ook belangrijke opmerkingen met betrekking tot bekende problemen en hun tijdelijke oplossingen.

Onze Bugzilla database van het systeem voor het volgen van problemen geeft een gedetailleerde lijst van opgeloste problemen.

Algemene gebieden van verbetering omvatten onder andere: Writer, Calc, Impress/Draw, Base, compatibiliteit met op Microsoft gebaseerde omgevingen, verbeteringen aan het systeem voor het bouwen. Verdere details over elk van deze gebieden staan hieronder.

Verbeteringen

 • Verscheidene afzonderlijke verbeteringen werden toegepast voor het beheren van WebDAV en het vergrendelen van bestanden: OpenOffice is nu in staat om interactie uit te voeren met Microsoft Sharepoint 2013, wat een meer productief gebruik mogelijk maakt in omgevingen op het niveau van bedrijven.
 • Het dialoogvenster voor het exporteren als PDF werd opnieuw ontworpen voor beter gebruik op kleinere laptopschermen.
 • Onderliggende bibliotheken voor de functionaliteiten solver en digitaal ondertekenen is bijgewerkt, voor betere uitvoering en verhoogde veiligheid.

Verwijderde/vervallen mogelijkheden

Ondersteuning voor de antieke bestandsindeling .hwp (een bijzonder schaars gebruikte indeling, gebruikt door bestanden die zijn gemaakt met het programma, genaamd "Hangul Word Processor", versies vóór 1997) is vervallen. De verwachting is dat de impact voor gebruikers minimaal is. De weinige gebruikers die nog bestanden in de indeling .hwp hebben zouden die moeten converteren naar ODF met behulp van Apache OpenOffice 4.1.1 vóór het upgraden.

Oplossingen van problemen

Bekijk de lijst in Bugzilla

Taalondersteuning

 • OpenOffice 4.1.2 ondersteunt dezelfde talen als OpenOffice 4.1.1.
 • De volgende vertaling werd bijgewerkt: Italiaans.
 • De volgende woordenboeken werden bijgewerkt: English en-GB, English en-US, English en-CA, Portuguese pt-PT.

Voor een volledige lijst van beschikbare talen en taalpakketten, bekijk: http://www.openoffice.org/download/other.html

Aanvullende ondersteuning platform

 • Binaries worden nog steeds verschaft voor dezelfde platformen als voor OpenOffice 4.1.1: Windows, Mac OS X, Linux 32-bit en 64-bit (RPM en DEB).
 • Dankzij de oplossingen in het systeem voor het bouwen, kan OpenOffice nu worden gebouwd op moderne Linux-distributies.
 • OpenOffice 4.1.2 bevat verbeteringen die het mogelijk maken een out-of-the box te bouwen op FreeBSD (met dank aan Don Lewis en Pedro Giffuni)
 • OpenOffice 4.1.2 bevat verbeteringen die het mogelijk maken een out-of-the box te bouwen op OS/2 (met dank aan Yuri Dario).

Bekende problemen

 • Mac OS X: Apache OpenOffice 4.1.2 zal worden gevlagd door de mogelijkheid Gatekeeper in Mac OS X. Dit is een nieuwe mogelijkheid om te helpen bij de beveiliging tegen malware op systemen van Mac. Er wordt een procedure uitgelegd op de volgende koppeling om toepassingen, die niet zijn geïnstalleerd via de Mac App store, toch toe te staan te worden uitgevoerd. Bekijk het artikel van Mac support.
 • Mac OS X: Vanwege een bekend probleem in installaties van Oracle Java van Apache OpenOffice op OSX die niet de verouderde Apple Java 6 hebben geïnstalleerd waardoor die niet in staat zijn Oracle Java 7, 8, en mogelijk 9 te herkennen. De tijdelijk oplossing totdat het probleem van Java bug is gerepareerd is om de verouderde versie van Apple Java te installeren vanaf de volgende koppeling: Legacy Apple Java 6. Dit stelt die gedeelten van AOO, die Java nodig hebben, ijn staat correct te worden uitgevoerd.
 • Voor ontwikkelaars: het bronpakket van OpenOffice 4.1.2 zal niet worden gebouwd op 32-bit versies van Ubuntu 14.04 en soortgelijke distributies. De bron mislukt in het bouwen van main/svl met deze fout: undefined reference to `__stack_chk_fail'. Dit kan worden opgelost door het kopiéren en plakken van de opdracht die mislukt en die handmatig uit te voeren met daar toegevoegd "-lc" (als het ontbrekende symbool __stack_chk_fail aanwezig is in libc, maar de koppelaar daar niet zoekt).
 • Voor ontwikkelaars: de OpenOffice SDK wil niet gebouwd worden met Java 8. Ofwel bouw met --disable-odk of bekijk de archieven van de dev-lijst voor mogelijke oplossingen.

Informatie over installatie

Instructies voor de installatie zijn te vinden op: http://www.openoffice.org/download/common/instructions.html

Blijf geïnformeerd over Apache OpenOffice

Het wordt aanbevolen om u te abonneren op de Apache OpenOffice announcement mailinglijst om belangrijke informatie over updates van het product en oplossingen voor beveiligingsproblemen te ontvangen.  Stuur een e-mail naar:  announce-subscribe@openoffice.apache.org om u te abonneren.

U kunt het project ook volgen op Twitter, Facebook en Google+.

 

 • No labels