Vertalingen:  Duits (de) - Engels (en) - Pools (pl)


Algemene opmerkingen

Apache OpenOffice 4.1.10 is een beveiligingsuitgave die belangrijke oplossingen voor problemen bevat. Alle gebruikers van Apache OpenOffice 4.1.9 of eerder worden sterk geadviseerd om te upgraden. U kunt Apache OpenOffice 4.1.10 hier downloaden.

Bekijk deze Release Notes om te zien wat er nieuw is in deze versie, en ook belangrijke opmerkingen met betrekking tot bekende problemen en hun eventuele oplossingen.

Gebruik alleen de originele website "https://www.openoffice.org/download/" om te downloaden. De geïnstalleerde software kan worden geverifieerd met het vak Info over OpenOffice (zie menu "Help - Info over OpenOffice") door de getallen te vergelijken met de referentiegegevens op de webpagina voor het downloaden (bekijk de tekst in het lichtgroene vak). Voor Apache OpenOffice 4.1.10 moet het zijn "AOO4110m2 | Build ID 9807 | Rev. b1cdbd2c1b".

Nieuwe mogelijkheden/verbeteringen

 • Reparatie van problemen
 • Bijgewerkte woordenboeken

Beveiliging

 • CVE 2021-30245 - Uitvoering van code in Apache OpenOffice via niet-http(s) schema's in hyperlinks

Oplossingen van problemen

Van belang zijnde verbeteringen

 • 128439  Inconsistente resultaten bij invoegen van MP3-bestanden in een presentatie 11:14:03

Bekijk voor een volledig overzicht van de opgeloste problemen de lijst in Bugzilla.

Taalondersteuning

Nieuwe en bijgewerkte vertalingen

Er zijn geen nieuwe of bijgewerkte talen.

Nieuwe en bijgewerkte woordenboeken

Nieuwe woordenboeken

Er zijn geen nieuwe woordenboeken voor deze uitgave

Bijgewerkte woordenboeken

Deens (da)Engels (en-GB, en-ZA)

Bekijk voor een volledige lijst van beschikbare talen en taalpakketten de pagina voor downloaden (klik op de taal in de keuzelijst).

Ondersteuning platform

Binaries worden nog steeds verschaft voor dezelfde platforms als voor de eerdere uitgaven van OpenOffice 4.x.

 • Windows
 • macOS
 • Linux 32-bit (RPM en DEB)
 • Linux 64-bit (RPM en DEB)

Bekende problemen

Voor gebruikers van macOS

 • Apache OpenOffice 4.1.10 zou gevlagd kunnen worden door de mogelijkheid Gatekeeper in macOS. Dit is een mogelijkheid om te helpen bij de beveiliging tegen malware op systemen van Mac. De Apache OpenOffice disk images zijn getekend door Apache zoals vereist door Apple, maar Gatekeeper zou nog steeds geactiveerd kunnen worden. Als dat gebeurt, volg dan onderstaande stappen.
  • Voor OS X tot en met 10.11 "El Capitan": Er wordt een procedure uitgelegd op de volgende koppeling om toepassingen, die niet zijn geïnstalleerd via de Mac App store, toch toe te staan te worden uitgevoerd. Bekijk het artikel van Mac support
  • Voor macOS 10.12 "Sierra" en hoger: In Finder, Control-klik of klik met rechts op het pictogram van de app. Selecteer Open boven in het contextmenu dat verschijnt. Klik op Open in het vak van het dialoogvenster. Indien daarnaar gevraagd, voer de naam en het wachtwoord van de beheerder in. Dit is alleen nodig als u Apache OpenOffice voor de eerste keer opstart
 • macOS: Vanwege een bekend probleem in installaties van Oracle Java van Apache OpenOffice op macOS die niet de verouderde Apple Java 6 hebben geïnstalleerd waardoor die niet in staat zijn Oracle Java 7 en 8 te herkennen. Als het niet mogelijk is bij te werken naar Java 9, installeer dan de verouderde versie van Apple Java vanaf de volgende koppeling: Legacy Apple Java 6. Dit stelt die gedeelten van AOO, die Java nodig hebben, in staat correct te worden uitgevoerd.

Voor gebruikers van Windows

Informatie over installatie

Instructies voor installeren zijn te vinden op: https://www.openoffice.org/download/common/instructions.html

Blijf geïnformeerd over Apache OpenOffice

Het wordt aanbevolen om u te abonneren op de Apache OpenOffice announcement mailinglijst om belangrijke informatie over updates van het product en oplossingen voor beveiligingsproblemen te ontvangen. Stuur, om u te abonneren, een e-mail naar:  announce-subscribe@openoffice.apache.org.

U kunt het project ook volgen op Twitter, Facebook en YouTube. • No labels