Translations: Italiaans (it) - Duits (de) - Hongaars (hu) - Russisch (ru) - Spaans (es)

Algemene opmerkingen

Apache OpenOffice 4.1.1 is een micro-uitgave die is bedoeld voor het repareren van kritieke problemen.  Alle gebruikers van Apache OpenOffice 4.1.0 of eerder worden geadviseerd om te upgraden. U kunt Apache OpenOffice 4.1.1 hier downloaden.

Bekijk deze Release Notes om te zien wat er nieuw is in deze versie en ook de belangrijke opmerkingen met betrekking tot bekende problemen en hun tijdelijke oplossingen.

Onze database  van het Bugzilla volgsysteem voor problemen verschaft een gedetailleerde lijst met opgeloste problemen.

Algemene gebieden van verbeteringen omvatten: <aanvullende tekst indien nodig> Verdere details van elk van deze gebieden staan hieronder.

Verbeteringen

De mogelijkheid lookup gesture voor Mac OSX is gerepareerd.

 

Opgeloste problemen

Bekijk de lijst in Bugzilla

Aanvullende taalondersteuning

Nieuwe vertalingen beschikbaar in Apache OpenOffice 4.1.1 omvatten:

Catalaans (ca)

Catalaans (Valenciaans RACV) ca-XR)

Catalaans (Valenciaans AVL) (ca-XV)

Bijgewerkte vertalingen beschikbaar in Apache OpenOffice 4.1.1 omvatten:

Duits (de)

Hebreeuws (he)

Khmer (kh)

Litouws (lt)Pools (pl)Portugees (Europees) (pt-PT)

Traditioneel Chinees (zh-tw)

Thai (th)Vietnamees (vi)

Nieuwe en bijgewerkte woordenboeken

Nieuwe woordenboeken

Catalaans (ca)

Catalaans (Valenciaans RACV) ca-XR)

Catalaans (Valenciaans AVL) (ca-XV)

Bijgewerkte woordenboeken

Engels (en) zie opmerkingFrans (fr)Portugees (Europees) (pt-PT)
Russisch (ru)Sloveens (sl) 

Opmerking: De extensie bevat meerdere varianten. Alleen het woordenboek en-GB is bijgewerkt.

Aanvullende ondersteuning platform

Voor Apache OpenOffice 4.1.1 hebben we aanvullende functionele verificatietesten uitgevoerd op Windows 2012 server en dat platform is nu officieel goedgekeurd en wordt ondersteund door het project AOO. Het wordt ondersteund op hetzelfde niveau als AOO 3.4.1 op Windows 2003 server.

Bekende problemen

  • Apache OpenOffice 4.1.1 zal worden gevlagd door de nieuwe mogelijkheid Gatekeeper in Mac OS X Mountain Lion en Maverick. Dit is een nieuwe mogelijkheid om te helpen bij de beveiliging tegen malware op systemen van Mac. Er wordt een procedure uitgelegd op de volgende koppeling om toepassingen, die niet zijn geïnstalleerd via de Mac App store, toch toe te staan te worden uitgevoerd. Bekijk het artikel van Mac support.
  • Apache OpenOffice 4.1.1 ondersteunt Java 7, wat de aanbevolen configuratie is; maar (speciaal op 64-bit Windows) u zou waarschuwingen kunnen ontvangen over het feit dat de versie van Java defect zou zijn. Download en installeer in dat geval het Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package. Als u dan nog steeds problemen ondervindt, installeer de meest recente versie van JRE 6. Zorg er voor dat u het bestand "Windows x86 Offline (32-bit)" heeft. Configureer OpenOffice dan om die te gebruiken via "Extra - Opties - OpenOffice - Java". Bekijk dit onderwerp op het forum voor meer informatie.

  • Alleen voor de versie MacOSX: extensies die zijn geschreven in C++ voor AOO 4.0 (of eerder) zullen niet langer werken en worden gemarkeerd als uitgeschakeld in AOO Extensiebeheer. Dit is door de wijziging van AOO van een 32-bit naar een 64-bit toepassing op MacOSX. Rapporteer alstublieft het probleem bij de ontwikkelaar van de extensie.

  • Woordenboeken voor Spellingscontrole zijn tijdelijk alleen opgenomen in volledig vertaalde installatie-programma's en niet in Language-packs (Issue 124423). Zij kunnen als extensies worden geïnstalleerd met behulp van Extra->Extensiebeheer.

  • In uitzonderlijke gevallen kan de installatie op Windows mislukken met dit foutbericht: "Key not valid for use in specified state". Een tijdelijke oplossing is om tijdelijk de Windows update KB 2918614 te deïnstalleren en opnieuw te installeren nadat OpenOffice is geïnstalleerd. Zie issue 125446 voor meer details.

Informatie over installatie

Instructies voor de installatie zijn te vinden op:  http:www.openoffice.org/download/common/instructions.html

Blijf geïnformeerd over Apache OpenOffice

Het wordt aanbevolen om u te abonneren op de Apache OpenOffice announcement mailinglijst om belangrijke informatie over updates van het product en oplossingen voor beveiligingsproblemen te ontvangen.  Stuur een e-mail naar:  announce-subscribe@openoffice.apache.org om u te abonneren.

U kunt het project ook volgen op Twitter, Facebook en Google+.

 

  • No labels